Жители на вилно селище в София без канализация се оплакват от заливащите ги отпадни води, предаде БНТ. До момента хората не са получили отговор от институциите, въпреки че изпращали редица сигнали.

"Въпросната вода, която тече, се получава така, защото преди години беше започната тази тръба, ние я довършихме до горе до улицата, тя е направена за дъждовните води, които се събират, идвайки горе от планината. Те наводняваха цялата улица и тя ставаше като една ледена пързалка през зимата", разказа живущата в "Малинова долина" Станислава.

Впоследствие след населяването на района се оказва, че има къщи, които са си включили отпадните води в тази малка тръба и тя е започнала да се запушва, защото не може да поеме този дебит, който влиза в нея.

"Освен това тук растат дървета, клоните им повреждат малката тръба. Минават тежки машини, които може би я мачкат и ние сами се опитваме да решим този проблем - тази мръсна вода да не влиза по дворовете ни и в мазетата ни", допълни Станислава.

Тя допълни, че тръбата се води незаконна, защото не е направена според плановете на общината и заради това общината не поема никакъв ангажимент към нея.

Хората твърдят, че многократно са се обаждали в столичния инспекторат и в общината и са подавали сигнали.

Община Панчарево обещаха да разгледат казуса и да помислят за неговото разрешаване.