Откраднаха седем авторски фотографски платна от изложбата "Светът... в 28 кадъра" на Стефан Диомов, подредена в градинката пред "Кристал" в столицата.

"Това ми беше седмата изложба, откриването беше на 13 юли, имаше много приятели. Но на 24 срещу 25-и стана ясно. че първо са изчезнали 4 платна, после още 3, разказа композиторът пред Нова тeлевизия авторът. Той добави, че това са снимки от обиколките му по цял свят.

Изложбата трябваше да остане до 31 юли пред градинката в "Кристал", но е предварително затворена заради кражбата.

Фотографиите, които са свалени от постаментите, са били пейзажи от Операта в Сидни, индийският мавзолей Тадж Махал, кадри от пътешествията на композитора в Перу, изгледи от най-големите световни водопади и други.

Досега не се знае кой в моят "почитател", каза още композиторът. Щом ги е откраднал, значи ми е харесал платната, смята той.

"Но все пак това става в центъра на София. Вдигаме лозунги за по-добра държава, а сред нас все още крачат негодници, разочарован е творецът. Дано този, който е откраднал картините, поне да ги пази", заключи Диомов.

Изложбата преди това бе показана край Морското казино в Бургас, но подобен инцидент не е имало. По случай юбилея на бургазлията, който тази година навърши 75, снимките от екзотични места са били показани за пръв път в София.