Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит днес между метростанците Софийски университет "Св. Климент Охридски" и "Орлов мост", съобщиха от Столичната община.

Входовете към пункта са откъм "Княжеската градина", откъм Орлов мост през подвижната пътека към университета, както и през самата станция "Софийски университет". Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14:00 до 19:00 часа. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ номер 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция "НДК", откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е понеделник, сряда и петък - от 8:00 до 13:00 ч , а вторник и четвъртък - от 13:00 до 19.00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.