Софийската опера открива сцена на езерото Панчарево, където ще покаже едни от най-добрите си спектакли, съобщиха от операта.

"Музи на водата" (26 юни - 2 авагуст) е в рамките на програмата "Опера в парка".

"В романтиката на свободните Ви летни вечери за жадувана духовна наслада, езерното огледало на Панчарево събира за първи път музите на изкуството! Те ще стъпят на водата с вълшебството на своя талант. На живо ще се удивлявате на вълшебните багри и сиянието на езерото с музиката, пеенето и танца на нашите истински музи на водата", отбелязват от операта

В афиша на "Музи на водата" са Mamma Mia! - със седем дати през юни, юли и август, "Рейнско злато" - на 24 и 25 юли, "Кармина Бурана" - 12 и 18 юли, "Лебедово езеро" - 3, 4, 5 и 10 юли, и "Зорба гъркът" - 11, 17 и 26 юли.

Операта кани своята публика и сред величествените декори на различни филмови продукции - в киноцентъра в Бояна. Между 10 и 19 юли, на римски площад, ще бъде представено най-доброто от световната оперна класика - "Риголето", "Тоска", "Атила", "Норма", "Дон Карлос" и "Кармен".

Проектите са под патронажа на кмета на Столичната община и е част от нейния Календара на културните събития за 2020 г. По традиция, "Опера в парка" ще има основна сцена в парка на Военната академия "Г. С. Раковски".