Влизат в сила промени в движението заради строителството на третия метродиаметър в участъка от ул. "Св. Георги Софийски" до бул. "Васил Левски", съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От 00:00 часа на 10 януари до 24:00 часа на 10 юли т. г. се въвеждат следните промени:

1. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил". Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" в посочения участък в посока бул. "Христо Ботев".

2. Забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Крум". Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" в посочения участък в посока бул. "Витоша".

3. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Васил Левски" между ул. "Проф. Н.Михайлов" и ул. "Граф Игнатиев". Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Васил Левски" в посочения участък в посока ул. "Граф Игнатиев".

4. Ще се обърне посоката на движение на ул. "Цар Самуил" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Аспарух" към бул. "Патриарх Евтимий".

5. В транспортния тунел под НДК движението на ППС в посока бул. "България" ще се извършва върху трасето на трамвайната линия.

6. Забранява се престоят и паркирането на ППС, както следва:

- по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил" - северна страна;

- по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис I" - южна страна;

- по бул. "Патриарх Евтимий" на 30м след ул. "Княз Борис I" в посока бул. "Христо Ботев" - южна страна;

- по бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Крум" - южна страна;

За посочените участъци в т. 6 се закриват и местата за почасово платено паркиране "Синя зона".