Столичната oбщина засилва контрола на движението в рамките на обособените трасета и бусленти за градския транспорт чрез увеличаване на броя и локациите, контролирани чрез камери, съобщават от Столичната община.

До момента са монтирани нови 38 камери по буслентите, като по този начин, заедно с наличните, монтирани през последните две години, броят им достига 118. Така се продължава политиката по въвеждане на все повече методи и мерки за приоритизиране на движението на превозните средства на градския транспорт, се посочва в съобщението.

Само за 2020 г. изпратените до СДВР досиета и доказателствени материали за нарушители по буслентите в рамките на Столичната община са над 8000. До края на август се предвижда монтажът на още 20 камери за следене за нарушителите по обособените ленти.

Завърши изграждането и на буслента по бул. "Климент Охридски" - в участъка от ул. "Трайко Станоев" до бул. "Проф. Марко Семов". Чрез нея ще се намали значително закъснението на автобусите, преминаващи през кръстовищата на бул. "Климент Охридски" с бул. "Проф. Марко Семов" и бул. "Г. М. Димитров", което преди обособяването й стигаше до 5-15 минути в зависимост от часовия диапазон на денонощието, информират от Столичната община.