За двата уикенда от есенната залесителна кампания "Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци, които засадиха 16 декара от гората. Новата гора на София се намира в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо за битови отпадъци и ще заема площ от 225 дка, от които вече е засадена повече от половината.

С доброволчески труд напредваме с бързи темпове в изграждането на зеления филтър на София. Тази събота и неделя отново ще садим, съобщиха от Столична община.

Атмосферните условия все още са добри и позволяват да се извършват залесителни дейности. Ако времето се задържи така, залесителният сезон ще продължи до 1 декември.

Специално откритата временна автобусна линия № 56А ще отвежда желаещите до терена за залесяване. Автобусите тръгват от спирка "Вардар" при метеостанцията в 10:00 ч. и ще се движат в интервал от 1 час. Последният автобус от гората към града е в 16:30 ч. На терен са осигурени ръкавици и лопати, както и достатъчно фиданки. За улеснение на доброволците експерти от ОП ''Управление на общински земи и гори'' помагат със съвети за залесителните дейности.