Представители на различни певчески и танцови клубове от квартала се събраха на едно място в парка в столичния квартал "Младост" 3, за да демонстрират силата на традицията и красотата на българската народна песен и танц. След изпълненията на хоровете и танцови състави стотици местни жители, под звуците на Етрополския духов оркестър, извиха най-голямото квартално хоро. То бе поведено от народния представител Мария Илиева.

"Надявам се да превърнем това събитие в традиция, защото народната музика и танци са нашето богатство, което ни обединява, и което трябва да съхраним", коментира самата Илиева.

Снимка: Dir.bg

"Много се надявам един ден да имаме в района неделно хоро, на което да се събираме всички. Тази отколешна българска традиция може да е повод да се събираме, да обсъждаме важните неща за района и да се обединяваме около добрите решения", допълни Нели Димитрова, жител на "Младост".

Снимка: Dir.bg

В празника се включиха женски народен хор "София", танцов клуб "Искра", народната певица Лилия Андонова, малките танцьори от 144 СУ "Народни будители", Стефани Манчева - ученичка по народно пеене и фолклорна група "Шопкиня" към Народно читалище "Бъднина".

Снимка: Dir.bg

Водещ на събитието беше актьорът Евгени Будинов.