Опашка се изви пред "Пирогов" заради PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина. Спазват се противоепидемични мерки, установи проверка на БТА.

От понеделник болницата започна да извършва тестовете срещу заплащане като издава и сертификат на английски език, каквото е и изискването на Гърция при влизането в страната.

Изследвания се провеждат от 8 до 10 часа всеки ден. Заради отпускарския срок мнозина българи планират почивката си в чужбина и това налага взимането им на PCR тест.

Резултатите се получават между 12 и 13 часа на следващия ден от централна регистратура. Взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Тиме PCR.

Снимка: БТА

Вижте още снимки >>

От лечебното заведение съобщиха, че желаещите да се тестват трябва да предоставят копие на лична карта, а ако става дума за дете - да се преснима червеният паспорт. Изследването не изисква ограничение в консумирането на храна и вода.

Цената на един тест зависи от това дали човек го прави самостоятелно или в група със своето семейство. Цената на индивидуален тест е 100 лева, за четирима - 350 лева.