Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, с концерта "Влез в моя сън". С това събитие трупата ще отбележи и 60-ият юбилей на своя главен диригент и художествен ръководител Юли Дамянов, съобщиха от театъра.

Заглавието на концерта идва от любовния дует в "Любов и омраза" - опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата "Херцогинята на Падуа" от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани произведения като увертюрите "Цар и дърводелец" от Лорцинг и "Кандид" от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите "Кабаре" от Кандер и "Уестсайдска история", както и любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Концертът ще завърши със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и масовата сцена "Маскарад" от началото на второ действие на "Фантомът на операта" от Андрю Лойд Уебър. С тази зрелищна сцена театърът иска да покани зрителите на поредицата от спектакли на култовия мюзикъл между 3 и 17 ноември.

Наред със звездите на Музикалния театър, в концерта-спектакъл за началото на новия сезон ще участват и бивши членове на трупата - диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров, както и певецът Васил Петров.