Зелените коридори за ваксиниране излизат днес и утре на зелено и открито в столицата. Всеки желаещ да бъде ваксиниран може да го направи в 3 мобилни пункта, разположени в столични паркове. Кампанията е по инициатива на Общината и Регионалната здравна инспекция.

Интерес към пунктовете на открито се оказа, че има, дори по-висок, отколкото очакваха самите организатори. Дори се наложи да доставят допълнителни количества ваксини, съобщи БНТ.

В Южния парк още преди обяд се ваксинираха над 80 души. Екипи за ваксинация има още в Борисовата градина и на паркинга на магазина за хранителни стоки на булевард "Възкресение".

Има възможност за имунизация с всички одобрени у нас ваксини без "АстраЗенека". От общината казаха, че просто не им е била доставена.

Предвижда се пунктовете да работят всеки месец през юни.

Снимка: Булфото

"Много желаещи за ваксинация, много ме радва с оглед епидемиологичната обстановка. Всякакви хора идват - има и млади, и възрастни, с различни ваксини се ваксинират, надявам се да са доволни, даваме им съвети, минават първо през лекар, който дава своето одобрение", обясни Ива Севлиева, един от работещите в пунктовете медици от столични болници.

И трите пункта на открито работят от 9 до 16 часа.

Снимка: Булфото

Вижте още снимки >>