Мъжът, който вчера наръга с нож 22-годишен младеж в тролей в София, се заканил да го убие. Това съобщават от Софийска районна прокуратура, където се води досъдебно производство по случая.


"На 21 юни 2021 г., около 16.30 часа в София, на ул. "Г. С. Раковски", на спирка на площад "Александър Невски", в тролейбус, движещ се по линия № 9, обвиняемият И.Д. се заканил с убийство на В.К., а после го наранил с нож в областта на дясното рамо. Същият е извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - държейки нож в ръката си, гонел В.К. и го заплашвал с убийство, като деянието се отличава с изключителна дързост - извършено е през светлата част на денонощието, в присъствието на множество граждани, които също са били в тролейбуса. Действията на обвиняемия са довели до преустановяване на движението на тролейбуса към следващите спирки по линия № 9", съобщават още от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от И.Д., на 41 години. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Престои на 24 юни да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".