Пореден случай на измамен възрастен човек. Този път това е жена на 75 години от столичния квартал "Люлин". Там, мъж успява да влезе в блок, след което звъни на произволен апартамент. След като собственичката отваря той се представя за близък на нейната съседка, която счупила ръката си и спешно трябват пари. Без да се усъмни жената дава 50 лева, но впоследствие измамникът успява да отмъкне плик с пари от дома ѝ.

"Всичко започва пред близкия супермаркет. Мъж заговаря моята баба и я разпитва как е, как са и децата ѝ, като назовава и техните имена. Баба ми си помисля, че човекът е техен приятел и иска да се свърже с тях, защото казва, че бил съсед в блока преди. Бил е възпитан и внимателен и тя не се е усъмнила", разказа пред NOVA Боряна Делийска, чиято баба била замесена в измамната схема без да разбере.

Тя допълни още, че в същия ден мъжът влиза в блока. Жената предполага, че някой му е отворил.

"След това отива при съседката, като ѝ казва, че баба ми си е счупила ръката и спешно трябват пари. Жената много се е притеснила. Когато отива да вземе парите, той я последва и влиза в апартамента. След като жената изважда парите, мъжът я моли за вода. В този момент той взима плик със сума и побягва", обясни Боряна.