Катастрофа е станала на столичния булевард "България", става ясно от пост във Фейсбук групата "Катастрофи в София". Сблъскали са се линейка на Военномедицинска академия с включена сигнализация и автомобил.

"Удариха линейката със сирени на бул. "България", пише очевидецът на инцидента Кристиан Кръстев в социалната мрежа.

Инцидентът е станал на бул. "България" и "Тодор Каблешков". В районна се е образувало задръстване. Движението на трамваите временно беше спряно. 

По първоначална информация линейката се е движела с включени сирени и е минавала на червено, когато се е ударила с лека кола, преминаваща на зелено.

Няма тежко пострадали хора от пътуващите в линейката на Военномедицинската академия (ВМА), която по-рано днес претърпя пътен инцидент на кръстовището между бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков" в София, съобщиха от лечебното заведение.

Веднага след инцидента на място е пристигнала друга линейка на ВМА, посочват от болницата. Транспортираният пациент не е пострадал. Без наранявания е и шофьорът на линейката, а членовете на медицинския екип - лекар, медицинска сестра и санитар, са с повърхностни наранявания, констатирани след обстойни прегледи в Спешното отделение на ВМА, посочват още от болницата.