В разгара на лятото продължават и масовите ремонти в столицата. Сред най-мащабните е реконструкцията на булевард "Цар Борис Трети". Дейностите са разделени на два етапа, като в момента се работи в участъка от пл. Македония до "Бъкстон", предаде БНТ. Паралелно в следващите месеци е затворена и улица "Алабин". Там също предстои смяна на асфалта, трамвайните релси и тротоарите.

Два месеца вече се работи по най-мащабния за тази година ремонт в столицата, а именно подмяна на трамвайното трасе на бул. "Цар Борис Трети". Срокът на ремонтните дейности е двугодишен, а като част от този мащабен проект е и затварянето на улица "Алабин" в участъка от улица "Лавеле" до бул. "Христо Ботев". Реорганизацията на движение е въведена от вчера. Улица "Лавеле" остава отворена и може да се използва като обходен маршрут.

"До есента очакваме тук да бъдат подменени както релсите и контактно-кабелната мрежа, така и цялата подземна и надземна инфраструктура, да бъдат отремонтирани пътните платна и тротоарите", каза зам.-кметът по "Обществено строителство" на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Трамвайните линии, които минават през този участък, са номера 4, 8 и 10. Сега те вместо по бул. "Христо Ботев" вече ще се движат по бул. "Княгиня Мария Луиза", покрай Съдебната палата.

"Също така има заместващ автобус на трамвай №5 от началото на ремонта, който минава през площад Възраждане, а сега ще минава и през Петте кьошета и бул. "Скобелев", защото от вчера е отворен южният локал на площад Македония. Започнали сме да работим и северния локал до 15 септември някъде", обясни инж. Джоргов.

От около месец и половина се работи бул. "Тодор Каблешков". Строителството върви по график. Работи се втори етап от улица "Николай Коперник" в "Гео Милев". В началото на юли ще започне и ремонт на улица "Първа Българска армия", като строителството ще продължи до есента.