"Подготвили сме реални мерки, които започват да действат от следващите седмици. При първото класиране за детските градини, което започва на 30 август, започва да действа критерият "Уседналост". Това означава, че трайно живеещите в София родителите ще имат най-голяма възможност за ползване на тези услуги", заяви пред Нова тв заместник-кметът по култура, образование и младежки дейности Тодор Чобанов. От Общината очакват 1500 деца да бъдат класирани допълнително.

В София хиляди деца и тази година остават извън детските градини в столицата. Проблемът с недостига на места не намира решение от много време, въпреки строителството. А утре недоволни родители излизат на протест. Чобанов увери, че за новата учебна година се отварят нови 1500 места от новопостроени детски градини.

"Безопасността на нашите деца са наш приоритет. За това сме инструктирали директорите на детските заведения да бъдат изключително стриктни и изпълнителни. Взели сме всички мерки, за да гарантираме сигурна среда за децата", обясни той. Според него поведението на учителките е безотговорно, независимо дали наистина са посетили Сърница, или е било просто шега.