Проблемът с наводняването на различни места в София при обилни дъждове може да се реши само чрез изграждането на канализация в целия град, каза столичният кмет Йордана Фандъкова по bTV . Тя призова хората да проверяват дали има канализация в района, преди да купят ново жилище.

Кметът се надява строителство без изградена преди това канализация да се забрани скоро със закон и припомни, че канализация в централната част на града е на около 100 години. Именно затова при ремонт на булеварди се подменяли и тръбите.

 "За последните години успяхме да изградим около 200 км общо водопровод и канализация. Това е много сериозна инвестиция, която не се вижда, защото е под земята. Тази година изграждаме около 50 км водопровод и канализация. 4 км канализация, 12 км водопровод се изграждат в кв. "Симеоново" - около 7 млн. лева са инвестирани там до сега", посочи Фандъкова.

По повод летните ремонти в София тя обяви, че на бул. "Тодор Каблешков" се асфалтира разширението. Бул. "Васил Левски", отсечката от "Граф Игнатиев" до ректората, ще бъде готов до началото на август.