Софийската градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем М.М. за извършен от него грабеж в условията на опасен рецидив над възрастна жена-

Досъдебното производство по случая е започнало след подаден сигнал в 03 РУ в столицата за грабеж в района на ул. "Братя Миладинови" и ул. "Цар Симеон". В хода на разследването е било изяснено, че около 19.15 часа на 4 декември шестдесет и една годишната Д.Т. е била нападната от непознат мъж, който със сила й отнел дамската чанта със съдържащите се в нея мобилен телефон, ваучери за пазаруване на стойност осемдесет лева, очила, ключове и сумата от петнадесет лева.

След оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на извършителя на деянието - двадесет и четиригодишният М.М. от град Сандански. Обвиняемият е криминално проявен, осъждан за множество кражби като непълнолетен. Преди година и половина е изтърпял наказание "лишаване от свобода" ефективно за последното извършено от него престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор М.М. е задържан за срок до 72 часа. Вчера Софийската градска прокуратура е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия, като с определение от днес на СГС по отношение на М.М. е била взета най-тежката мярка за неотклонение. Разследването по случая продължава.