Над 10 000 моторa, добро настроение и призив за безопасно шофиране ще отбележат началото на новия мото сезон в София. Откриването ще бъде в събота от 10 сутринта, а сборният пункт ще е на площад "Свети Александър Невски".

По традиция колоната от хиляди мотори ще премине през няколко централни булеварда, а крайната точка ще бъде резиденция "Бояна", където организаторите са предвидили атрактивна програма.

"Освен съставите, които ще пеят, ще има отсечки, където ще се изпробва бързината на моторите, ще има шоу на две и четири колела, ще бъде много интересно", каза Иван Саздов от мотоклуб "Джентълмен" пред БНТ

Събитието ще премине при засилени мерки за сигурност.

"Ще осигурим хора по големите възлови кръстовища, които да подсигурят преминаването, ще имаме подвижни мотористи, които ще бъдат изцяло с групата", каза зам.-началникът на отдел "Пътна полиция" Любомир Костадинов.

Организаторите призовават всички мотористи да шофират разумно, а участниците в движението да проявят взаимна толерантност.

"Апелирам към колегите - много да внимават, за да можем на закриването да се преброим пак", добави Емил Матев от мотоклуб "Джентълмен".

През миналата година има намаление на пътните произшествия с участието на мотористи, които са и сред най-уязвимите участници в движението, отчитат от полицията.