Глоби очакват пътниците на столичния градски транспорт, ако не носят предпазни маски. За това ще следят и екипите на Центъра за градска мобилност и полицията в превозните средства, които започват съвместни проверки от днес.

Глоба от 300 до 1000 лева заплашва нарушителите от днес. Нередовните пътници ще бъдат санкционирани и сваляни принудително от превозните средства с помощта на полицейски екипи. Шофьорите сами ще избират дали да носят маски, тъй като са отделени от пътниците с предпазни ленти.

"Целта е да може все пак да няма струпване на хора в градския транспорт. Напомням, че и по заповедта на министъра на здравеопазването маските в градския транспорт са задължителни. Моля гражданите да ги ползват!", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, като увери, че градският транспорт постепенно започва да движи с делнично разписание.

С намалено работно време и по зимен график ще се движи метрото, а нощният градски транспорт - няма да работи. За последна седмица контрольорите ще продават билети в превозните средства и няма да налагат глоби на пътници без билет.