Пожар е избухнал тази сутрин в дома за възрастни хора в кв. "Горна баня". Горели са дрехи на слабовиждащ човек в дома, съобщи директорът на дирекция "Социални услуги за деца и възрастни" в Столична община Минка Йовчева пред БНТ.

Обитателите на дома са били изведени веднага, няма пострадали при пожара. За по-голяма сигурност и спокойствие на близките, мъжът, в чиято стая е възникнал пожарът, е закаран за преглед в болнично заведение. Той е без изгаряния и опасност за живота. Останалите хората в дома също са били прегледани от медик, за да са спокойни за своето здраве.

Шестимата възрастни са преместени в други стаи, тъй като крилото е наводнено след намесата на пожарникарите и е негодно за живеене.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 9 ч. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени четири пожарни автомобила, автомеханична стълба и медицинския екип на СДПБЗН.

Пристигналите огнеборци установили, че пожарът е в стая на втория етаж, вследствие на което сградата е била силно задимена. Предприети са действия за извеждане на обитателите на дома, повечето от които трудноподвижни, както и персоналът на социалното заведение.

По данни на МВР огънят е бил потушен около 10 ч, в сградата е извършено отдимяване.