Кметът на София Йорданка Фандъкова отправи предупреждение към столичани за повишено внимание през следващите часове. Причина за това е, че след поройния дъжд през следващите часове се очаква и бурен вятър.

Снимки от нощната буря вижте тук >>

Фандъкова се обърна към всички, които са отговорни за сигурността на строителни обекти, билбордове и всичко, което би представлявало риск в такава обстановка, да обезопасят съоръженията. Кметът отправи предипреждение и към всички останали жители на града. Тези, които са вкъщи - да обезопасят терасите си, а останалата част - да се движат с повишено внимание по улиците.

В същото време от НДК съобщиха, че екипи на пожарна и аварийна безопасност, както и екипите по поддръжката, от часове отводняват подземните и приземните етажи на основната сграда (-3 и -2), които са силно наводнени. Повреди има и по паната на окачените тавани в доста от общите части на тези нива. Един от входовете на Двореца - Б2, откъм Моста на влюбените, също е със сериозни поражения. Бурята е откъснала панели от козирката и така водата е проникнала във вътрешността на сградата, наводнявайки работните офиси, намиращи се на ниво -1. В момента комисия на НДК прави пълен опис на щетите.

Изчистването на уличните платна и шахти след снощната буря продължава в целия град. Все още тече отводняването на тунела на "Лъвов мост", където ситуацията е най-тежка. Продължава и почистването на подлезите по бул. "България", особена на подлеза на "Гоце Делчев".