Днес е установен опит от страна на външни лица да заблуждават клиенти на "ЧЕЗ Електро България" АД  с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Фалшивият имейл изглежда почти идентично на съобщенията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, но съдържа прикачен файл с наименование на кирилица и разширение .7z, който представлява вирус. Молим клиентите ни да не кликват върху линка "тук", да не отварят прикачения файл и веднага да изтрият съобщението.

Информираме клиентите си, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат само в .pdf формат. Достъпът до електронния архив с фактури на сайта на Дружеството www.cez.bg е напълно защитен и функционира нормално. Всички наши клиенти могат да изтеглят безопасно електронните си фактури оттам. Екипът по киберсигурност на Дружеството установи източника на атаката и предприе мерки за блокирането му.

"ЧЕЗ Електро България" АД уверява, че техни лични данни не са били достъпвани или копирани от сървърите на Дружеството от трети страни.