10-годишно момче е било нахапано от немска овчарка в София. Инцидентът е станал преди 2 дни в столичния квартал "Горна баня". Преди да нападне детето, немската овчарка е нападнала и кучето, което то е разхождало.

Немската овчарка е избягала от двора на стопанина си на улица "Прибойна" и нахапала 10-годишния Гошко. А преди това се нахвърлила върху кучето му Рошко.

Дворът, откъдето изкочила овчарката

Снимка: Нова телевизия скрийншот

Едва тогава братовчедът на стопанина на овчарката излязъл и прибрал кучето без да се погрижи за детето.

Бащата на Гошко Стелиян Андров е подал сигнал в полицията. Служителите на реда дошли много бързо. В предаването "Здравей, България" той обясни, че синът му се прибрал много разстроен вкъщи.

"Той беше с кървящи ръце, кученцето също. Гошко е бил съборен на земята от немската овчарка. По време на борбата той си е сложил ръката в устата на агресивното животно", обясни Андров.

Гошко е стресиран и вече го го е страх от кучетата

Снимка: Нова телевизия скрийншот

Бащата се притеснява, че след нападението у сина му ще останат нефизически белези и смята да го води на психолог. Собственикът на немската овчарка е бил в провинцията по време на нападението. Но дошъл в "Пирогов", след като детето е било отведено там за оказване на лекарска помощ. Него го грози глоба в размер на 400 лева.