Основната ни задача е да осигуряваме повече места за децата в детските градини. Програмата, която изпълняваме, е за децата между три и шест години. Заедно с това работим и да има места за децата в детските ясли. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по времена проверка на строителството на още една сграда към съществуващата детска ясла 35 - "Вълшебство", в кв. "Стрелбище", район "Триадица, цитирана от БТА.

Снимка: БТА

Със строителството на сградата местата в детското заведение се удвояват от четири на осем групи. До края на октомври строежът й се очаква да приключи, а през ноември да бъде оборудвана, за да може през декември да бъде извършен прием на деца. Допълнително към сградата ще бъдат построени и осем площадки за игра, ще бъде изграден и физкултурен салон. В рамките на строителството на новата сграда е освежена и старата, за да няма разлика между тях.

Снимка: БТА

Яслата е специализирана и за деца със слухови проблеми, посочи зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

Снимка: БТА

До края на годината трябва да отвори врати допълнителна сграда на детската ясла 31 - "Палавници", в район "Красно село". Тя ще побира две групи, с което общо групите в яслата ще се увеличат до шест.

Вижте всички снимки ТУК>>>

В момента в столицата се изграждат общо 25 детски градини и ясли; 12 от тях трябва да бъдат готови и да приемат над 300 деца през тази есен до Нова година.