Спецчасти и каратисти от Академията на МВР ще демонстрират своите умения в Борисовата градина в София днес от 17.00 часа. Главната сцена ще бъде на площадката пред паметниците на Васил Левски и Христо Ботев.

По традиция, всяка година на 5 юли, служителите на Министерството на вътрешните работи отбелязват своя празник.

В честването ще се включат и служителите, които се грижат за сигурността с помощта на полицейски кучета и коне. Децата ще могат да влязат в полицейски и пожарни коли и мотори, да станат свидетели на гасенето на "пожар". В рамките на събитието, ще се проведат и атрактивни демонстрации на Специализирания отряд за борба с тероризма, Академията на МВР, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция "Национална полиция".

На паркинга пред Националния стадион "Васил Левски", сектор Г, ще бъде представена официално новата специализирана техника на СОБТ, ГДГП, ГДПБЗН, СДВР и дирекция "Жандармерия" на ГДНП.

Духовия оркестър на МВР, бандата на "Влади и приятели", певицата Михаела Маринова и Трио Сопрано са поканените изпълнители за полицейския празник.