Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 33-годишният П. М.  за изнасилване и блудство на 14-годишно момиче.

Пострадалата М. живеела в столичния ж.к. "Младост" заедно с нейната майка Р. и баба й Р. Родителите на момичето били разделени от около осем години, като след раздялата им майка й започнала връзка с обвиняемия. Детето го познавала от малка, тъй като той бил близък приятел на баща й.

На 25 юли 2018 г., около 08.00 часа, след като бил прекарал вечерта заедно с майката на момичето и други свидетели, обвиняемия попитал момичето дали иска да отиде с него до жилището му, което се намирало в близост до дома на й. Той й обяснил, че трябва да вземе от там мобилен телефон, който по-късно искал да заложи в заложна къща. М. се съгласила и двамата се насочили към адреса на обвиняемия. В апартамента му той я попитал дали "иска да й достави удоволствие", в резултат на което пострадалата се притеснила, казала му, че "иска да си ходи" и се насочила към вратата на стаята.

Мъжът обаче я настигнал, хванал я с две ръце и я бутнал на леглото, след което легнал до нея и упражнил сила, като я хванал с ръце и по този начин не й позволявал да се изправи. Непосредствено след това, използвайки описаната сила, той се съвкупил с нея. След това започнал да извършва и други действия, целящи удовлетворяване на неговото полово желание. Малко по-късно заявил на момичето, че "може да си тръгва", но не трябва да казва на никого за случилото се. Около 11.00 часа на същия ден М. се обадила на баща си и разказала за действията на П. Потресеният родител незабавно подал сигнал в 07 РУ-СДВР.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

Разследването е приключено, като на 16 май т. г. е внесен обвинителен акт срещу П. за извършено от него престъпление - изнасилване на лице, ненавършило 18-годишна възраст, както и за блудство.

Обвиняемият е неосъждан до момента.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.