Тази година заедно с Коледното дърво на община София в градината пред НДК ще грейнат и четиридесет приказно украсени живи "Елхи на таланта", част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация "Стоян Камбарев", в партньорство със Столична Община, съобщиха от Фондацията.

Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова традиционно да запали светлините на голямото Коледно дърво на общината пред НДК днес в 18.00 часа. То, заедно с "Елхи на таланта", ще образуват светлинен коридор и красива алея, която ще радва столичани и гостите на града. Запалването на светлините на елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу, с участието на музикалните открития на Фондация "Стоян Камбарев".

Публиката ще може да се наслади на таланта на 16-годишната перкусионистка Сара Чакърова и нейната група Yestrday, на класическите музиканти Весела Янева и Мария Славова, както и на поп звездата Mr Vog. В концерта ще участват и няколко от даровитите деца от многодетни семейства, които ще бъдат подкрепени от кампанията, разказват от Фондация "Стоян Камбарев".

Идеята на "Елхи на таланта" е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция Фондация "Стоян Камбарев" ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в майсторски класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания "Елхи на таланта" ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци. Талантливите деца ще станат част от голямото семейство на Фондация "Стоян Камбарев", която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще и като за начало ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали, разказват още от Фондацията.

"Елхите на таланта" ще красят пространството пред НДК в периода от 1 декември до 15 януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи дръвчета ще бъдат дарени на Община София и засадени, като така ще сложат началото на нова "Гора на Таланта".

Кампанията ще продължи до Коледа и всеки, който желае да се включи в нея с дарение, ваучери или подаръци за десетте талантливи деца и техните семейства, може да го направите като се свърже с Фондация "Стоян Камбарев" на официалната им страница.

Вече 10 години Фондацията сбъдва мечтите на младите и даровити български таланти от различни области на изкуството, като ги подкрепя финансово, морално и осъществява конкретни техни творчески проекти.

"Елхи на таланта" се осъществява в партньорство със Столична Община и НДК.