Брус Дикинсън пристига в София със специално авторско шоу, съобщиха организаторите от "София мюзик ентърпрайсис". "За какво служи този бутон - вечер-разговор с Брус Дикинсън" ще се състои на 23 декември в зала 1 на НДК.

Дикинсън е сред музикантите с изключително интересен и впечатляващ житейски път. Освен десетилетията с метъл титаните Iron Maiden, животът му извън прожекторите е наистина необикновен. Той е самолетен пилот и капитан, авиационен предприемач, пивовар, телевизионен актьор, сценарист, автор на бестселъри, изнасял е мотивиращи ораторски речи, има два издадени романа и е международен фехтовач.

През 2017 г. Дикинсън започва да промотира автобиографията си "За какво служи този бутон" с няколко литературни четения и срещи с фенове и медии в различни театри във Великобритания. Оттогава "За какво служи този бутон - вечер-разговор с Брус Дикинсън" се превръща в собствено шоу, което наподобява стандъп комедия. То е с продължителност 2 часа.

Шоуто е разделено на две части, като в началото Брус разказва по много забавен и хумористичен начин за вълнуващия си живот. Представяйки завладяващи истории със своя уникален стил, придружени от лични снимки, той разказва и анекдоти не само от книгата си, но и други по-малко известни и непубликувани истории.

Втората част е посветена изцяло на въпроси към Брус - отговаря на всички чудати и директни въпроси по един невероятно импровизиран и остроумен начин.