От 29 юни националният превозвач "България Ер" започва да изпълнява сезонните си полети по линията между София и Бургас. Полетите между столицата и морския град ще се осъществяват всеки ден за удобство на пътниците, съобщиха от компанията.

"България Ер" продължава да лети редовно по всичките си европейски линии. Полетите между София и Варна се изпълняват по три пъти на ден - сутрин, следобeд и вечер.

Единствените дестинации, до които са преустановени полетите към 18 юни, са тези, до които все още има рестрикции за пътуване - Израел, Русия и Португалия. Полетите до всички останали дестинации се изпълняват по график и при стриктни хигиенни и организационни мерки.

Междувременно стана ясно, че от 16 юни отпада необходимостта сънародниците ни да предоставят тест за коронавирус при пристигане в Австрия, както и да бъдат поставени на 14-дневна карантина - подробности може да откриете на уебсайта на авиокомпанията, посочват от компанията.

Авиокомпания "България Еър" не е преустановявала полетите си до и от Виена, които се изпълняват три пъти седмично - в дни сряда, петък и неделя, напомнят от превозвача.

Екипът на "България Еър" приема изключително сериозно мерките за превенция и е създал необходимата организация за спокоен, комфортен и сигурен полет. Предпазните маски на борда са задължителни както за екипажите, така и за пасажерите. Самолетите на националния превозвач се почистват и дезинфекцират със специални препарати преди всеки полет. Въздухът в пътническата кабина се обновява постоянно през двигателите, като самолетите на авиокомпанията са оборудвани с въздушни HEPA филтри, които филтрират въздуха в пасажерския салон и кабината чрез термична обработка от над 200 градуса. По този начин се елиминира евентуална възможност от разпространение на каквато и да било зараза по въздушен път (включително COVID-19, SARS и др.), информират от националния превозвач.