В събота и неделя, 11 и 12 септември, ще работят осем пункта за извършване на ваксинация в София, организирани от Столичната община и Столичната РЗИ. Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини, информират от общината.

Желаещите да се имунизират срещу COVID-19 могат да го направят в пет от търговските центрове от 13.00 до 18.00 часа - в "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол", "The Mall", както и в културния дом в парка до езерото в ж.к. "Дружба" от 9.00 до 16.00 часа.

В неделя ще бъде отворен и ваксинационен пункт в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев" с работно време от 9.00 до 16.00 часа.

Имунизационен пункт ще работи и в 12-то ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" 17, ет. 1, каб. 5. Работното време е всяка събота и неделя от 9.00 до 14.00 часа.

В делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та и в изнесения кабинет на метростанция НДК. На 13 и 14 септември ще работи изнесен пункт от 11.00 ч. до 18.00 ч. в кампуса на Нов български университет.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от общински болници и ДКЦ-та. Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столичната община.

От началото на кампанията през почивните дни в изнесените пунктове са поставени общо 19 399 дози.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на ваксинираните на територията на Столична община по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ, информират от Столичната община.