След осъществен контрол от Столичен инспекторат от началото на годината са премахнати 108 антипаркинг съоръжения, които се били поставени без разрешение, съобщават от инспектората.

Антипаркинг-колчета, самоделно направени метални табели, парапети и други елементи връзвани със синджири и др. са най-честите нарушения, които са премахнати със съдействието на служители на Центъра за градска мобилност.

Най-голям брой такива нарушения са констатирани в районите "Лозенец", "Красно село", "Слатина" и "Илинден". От инспектората припомнят, че поставянето на антипаркинг съоръжения без разрешение подлежи на санкция, крие риск от инциденти и възпрепятства свободното преминаване на хората и не на последно място компрометира градската среда.

Като мярка за запазване от увреждане на зелени площи на две детски площадки в район "Илинден" и една в "Триадица" са поставени бетонови кашпи, с които е спрян достъпа до тях от автомобили. По този начин, оградените площадки ще бъдат обезопасени за децата и живущите от нахлуващи моторни превозни средства там, посочват от инспектората.