От 4.30 ч. на 17 април до 24.00 ч. на 30 май се забранява влизането на превозни средства както следва:

по източното пътно платно на ул."Стоян Михайловски" между бул."Пейо Яворов" и ул."Никола Габровски". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно в участъка на строителството

по западното пътно платно на ул. „Стоян Михайловски” между бул. „Пейо Яворов” и пл. „Велчова завера”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно в участъка на строителството;

по северното пътно платно на на ул."Пейо Яворов" между ул."Златовръх" и входа на транспортния тунел в посока Телевизионна кула.  Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно в участъка на строителство.

Променят се маршрутите на автобусни линии №67 - от кв."Симеоново" по маршрута си и се скъсява до кръговото на бул."Пейо Яворов" и бул."Др.Цанков".

Автобусна линия 88 - без промяна в действащия маршрут – от ж.к. "Дружба" 2 по маршрута си до кръстовището на бул. "Пейо К. Яворов" и ул. "Стоян Михайловски", направо до Семинарията, наляво по бул. "Джеймс Баучър", наляво по бул."Черни връх", наляво по ул."Сребърна" до Зоопарк София – двупосочно.

Промяна в маршрута на автобусна линия 98 - от с. Железница по маршрута си до кръстовището на бул.св. наум с бул. "Джеймс Баучър", наляво по бул. св. "Наум", наляво по бул."Черни връх" и по маршрута-двупосочно;

Разкрива се временна автобусна спирка по маршрута на линия 98 с код 1322 "Хотел Хемус" на бул. "Черни връх" след бул."Арсеналски" в посока "Хладилника".

Запазва се местоположението на временна спирка по маршрута на автобусни линии 88 - временна автобусна спирка пл."Велчова завера", след пешеходната пътека на пл."Велчова завера" от страната на трамвайното трасе в посока зоопарк София;

Маршрутът на линия 88, остава закрита спирка бул. "Стоян Михайловски", намираща се на ул. "Стоян Михайловски" след кръстовището с бул. п.к."Яворов" в посока ж.к."Дружба" 2.

Променя се местоположението на спирки по маршрута на автобусни линии 120.

Спирка "ул. Стоян Михайловски" се измества в северното платно на бул. "Н.Й.Вапцаров", на 400 м след кръстовището с ул. "Стоян Михайловски" за автобусна линия № 120 в посока Зоопарк София  (в района след новоизградения пешеходен подлез).

По план в началото на юли трябва да е готово кръстовището на две нива на булевардите "П. Яворов" и "Стоян Михайловски". Стойността  на обекта е около 13,5 млн. леваОбщата ширина на естакадата е 18 метра и  включва два тротоарни блока, широки по 1,10 м, две платна за  движение по 7 м и разделителна ивица 2 м.