Гено Лалов е бил "пометен" от друг мъж и загубил равновесие, разказва Нова телевизия. Служителите на метростанцията не са забелязали инцидента. Разбрали за случилото се, след като пострадалият настоял да прегледат записите от охранителните камери.

Шест повърхностни контузни рани с отоци, три дълбоки охлузвания, четири охлузвания на дясното коляно и две на лявото са само част от пораженията на Лалов.

"Изкачих се на ескалатора и някъде на седмото-осмото стъпало, на 1/3 от височината, която се изкачва, видях инстинктивно, с периферното си зрение, че върху мен политат хора. Не можех да реагирам по никакъв начин и се озовах по очи на площадката, на която стълбите се събират и се оформят като стъпала нагоре", разказа пострадалият мъж.

Никой от околните не реагирал при падането.

Според сина на Гено - адвокат Емил Василев, една от причините за инцидента е в липсата на знаци и указание как се спира ескалаторът.
Стоп бутони има в двата края, не всеки обаче знае за тях.

"Просто имах някакъв късмет, че не паднах назад. Тази маса от хора, която връхлетя върху мен ме обърна и паднах по очи. Загубил връзка с времето и пространството, се озовах по някакъв начин горе, но усещах как стълбите разрязват коленете ми. Изкачих се горе, нещата ми разхвърлени. Това не ме интересуваше. Само чантата ми подаде гражданин", разказа пострадалият.

Той си е извадил медицинско и се върнал обратно в метрото, за да съобщи за инцидента.

"Посрещна ме началникът на метростанция номер 1. Много любезен служител. Каза, че няма такъв инцидент, не знаят за такъв инцидент", обясни Гено и се чуди как така никой от служителите на метрото не е видял на някой от мониторите, че се случва инцидент.

От "Метрополитен" отказаха да коментират случая.
Обясниха, че билетът на пътника служи за застраховка и пострадалият ще получи обезщетение по този ред.