От днес стартира рехабилитацията на "Цариградско шосе" от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения. Обещанието е да не се спира изцяло движението.

До 31 март пред и зад надлеза при "Г. М. Димитров" са затворени левите ленти на всяко платно (в протежение на 50 м), за да бъде извършено прекъсването на мантинелата и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото.
За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 на 40 км/ч.

Тази сутрин шофьорите се бяха приготвили за евентуално задръстване на най-голямата пътна артерия в София в района на 4-ти км, но в 9 ч. движението на превозните средства се осъществяваше нормално и в двете платна. Малко по-късно стана ясно, че ремонтните дейности започват след 9.30 ч.

На 1 април започва същинският ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. „Г. М. Димитров”. Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център.  Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.
От 16 май се обръща движението и се затваря платното в посока център.

Предвижда се около 15 май да започнат строителни работи по надлеза по бул. „Цариградско шосе” над бул. „Александър Малинов”.

Докато текат ремонтите, шофьорите може да намерят по-удобен вариант за движение, като използват алтернативни маршрути през "Шипченски проход" и "Мадрид", съветват от общината.

През 2015 г. на ремонт подлежат участъците от 4-ти км до алея "Яворов" и от "Младост" до Околовръстния път.

Ремонтът на "Цариградско шосе" е поредният, който ще затрудни допълнително придвижването в столицата. Ремонти предстоят и на булевардите "Ботевградско шосе", "Никола Мушанов" и "Овча купел".
А още в края на февруари започна ремонтът по изграждането на двуетажното кръстовище при Лъвов мост.