36 000 лв. са необходими, за да може русенката Велизара Георгиева да продължи химио- и лъчетерапията в университетска болница "КОЧ" в Турция, съобщиха нейни близки.

Велизара страда от рак на гърдата. Тъй като от същото заболяване е загубила сестра си, оперирана в България, избира да се подложи на лечение в турската болница. Операцията е извършена в края на ноември миналата година. След оперативната интервенция на всеки 3 седмици Велизара ходи на химиотерапия. До момента е преминала през две, на 31 януари предстои третата, от общо осемте назначени процедури. След като премине през всичките химиотерапии, лечението ще продължи с 40 лъчетерапии, всекидневно.

До момента Велизара и нейните родители са поели разходите по лечението (операции на гърдите, биопсия и петскенер, както и генетично изследване), в размер на малко над 50 000 лева.

Необходими са още 36 000 лева, за да може Велизара да проведе плануваното лечение. За съжаление, в момента те са непосилни за младата жена и нейното семейство. Затова, заедно със свои близки и приятели, организира акция за набиране на необходимите средства. Поставени са около 20 дарителски кутии в града. При всяко представление в операта на град Русе, приятелка на Велизара ще стои с дарителска кутия в нейна подкрепа.

В момента Велизара учи "Социална педагогика" и мечтае да си открие собствена фондация, за да помага на хора, минаващи по нейният път, борещи се с рак на гърдата.

Може да помогнете по следните начини:

Дарителска сметка:

IBAN: BG78BPBI79214041233402

BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка клон Русе

Титуляр: Велизара Стоилова Георгиева

PayPal: cskashampion@abv.bg

Средства се набират и чрез платформата за дарения HelpKarma: https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-velizara-297/

Доброто дарява добро! Стани част от него! Дари и ти добро!