Няма напрежение в ромските квартали на Русе, породило се след убийството на 6 октомври т.г. на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване. Това коментира днес директорът на областната дирекция на МВР в крайдунавски град старши комисар Теодор Атанасов.

Няколко дни след тежкото престъпление група мотористи преминаха през двата ромски квартала без да създават безредици. Причината бе, че в тях е пребивавал 21-годишният Северин Красимиров - обвинен за убийството на младата жена и задържан за постоянно в ареста. По този повод в двата квартала превантивно бе засилено полицейското присъствие.

Атанасов коментира, че през миналата седмица служителите на жандармерията са били изтеглени от там.

Той каза още, че обявяването от полицията на "горещ телефон" за сигнали от граждани във връзка с разследването е било с положителен ефект. "Имаше голяма активност от гражданите да подпомогнат разследването", обясни Атанасов.

Според директора на полицията оперативната обстановка в Русенско е спокойна. Той заяви, че като се изключи тежкото убийство, областта е с едно от най-ниските нива на престъпност в страната.