Сградата на областната и общинската администрации в Русе ще бъде затворена днес за дезинфекция, след като кметът на града Пенчо Милков постъпи вчера в болница с коронавирусна инфекция и пневмония. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Съгласно предписанията на Националния оперативен щаб, всички помещения в сградата ще бъдат дезинфекцирани, след което служителите ще продължат работа. Ще бъдат тествани всички контактували с кмета служители.

Предвижда се администрациите да възобновят дейността си и работата с граждани утре - при спазване на всички противоепидемични мерки.

Предвид усложнената епидемиологична обстановка в Община Русе заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет се отлагат до второ нареждане, а председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев призовава за спазване на всички указания от Министерството на здравеопазването.

Днес ще се проведе онлайн среща на председателския съвет на Общинския съвет, на която ще се вземе решение относно изпълняването на служебните ангажименти на общинските съветници.

4 са новорегистрираните заразени с коронавирус през последното денонощие.