Забраниха алкохола на открито в Русе, а глобата е от 50 до 500 лв. Общинските съветници подкрепиха предложението на Деян Недков от групата на МК "Съюз на демократичните сили" за промяна в Наредба №4 за провеждане на масови обществени прояви, опазване общественото и личното имущество и чистотата на територията на Община Русе, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Предложението бе допълнено от общинския съветник Асен Даскалов от ВМРО, като се конкретизира в кои часове точно ще важи забраната,

Така Общинският съвет с 37 гласа "за", и 4 "въздържал се" прие забраната за консумация на алкохол на открито, като през зимния период забраната ще е в сила от 22:00 ч. до 7:00 ч., а през летния - от 23:00 ч. до 6:00 ч. Гласували "против" нямаше. 

Промяната в Наредбата придобива следния вид: "Забранява се употребата на алкохолни напитки на открити обществени места - по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места, с изключение на заведенията за обществено хранене и развлечение - ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе - сладкарници, барове и други подобни обекти".