Доц. д-р Александър Парашкевов е избран днес за изпълнителен директор на Университетската болница "Канев" в Русе. Това съобщиха от УМБАЛ в крайдунавския град.

На Общо събрание на акционерите на УМБАЛ "Канев" АД днес бе избран нов Борд на директорите на лечебното заведение.

"Моята политика като цяло ще бъде насочена към пациента. Всяка наша дейност - дали квалификацията на колегите, дали организацията, ще бъде насочена към по-добро медицинско осигуряване и обслужване на пациентите", каза пред журналисти доц. Парашкевов,  цитиран от БТА.

По думите му УМБАЛ "Канев" е една от малкото държавни болници в стабилно финансово състояние - посоката, в която досега се движело лечебното заведение, била правилна, като новото ръководство ще я продължи.

Доц. Парашкевов е родом от русенското село Щръклево. Завършва медицина в Медицинския университет във Варна през 1989 г., след което през 1995 г. придобива специалност "Хирургия", а по-късно и "Пластична хирургия". Към момента е доцент в Тренировъчен център на Военномедицинския отряд за бързо реагиране /ВМОРБ/ към Военномедицинска академия /ВМА/. Бил е също началник отделение за мисии и учения в чужбина във ВМОБР - ВМА, и заместник-началник на ВМА. Той е и постоянен лектор в Русенския университет по медицина на бедствените ситуации.

С участието си във военни мисии в Афганистан и Ирак Парашкевов преминава през всички възможни позиции на военен лекар, включително медицински съветник на Командващия Европейските военни сили в Босна и Херцеговина. През 2011 г. е и началник на екипа от български лекари в Хаити.