Новата цена на водата в Русе се отлага с още един месец. Тя трябваше да влезе в сила от началото на януари, но за да не се натоварва допълнително бюджетът на домакинствата през зимния сезон, от ВиК дружеството решиха това да стане от 1 април. Сега предвид въведеното извънредно положение, най-вероятно новата цена ще влезе в сила от първи май, предава "Кис 13".

Със свое решение от края на миналата година Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри новите цени на ВиК услугите, предоставяни от операторите в цялата страна. За Русе поскъпването е около 7%.

Предвид извънредното положение, временно се преустановява обходът по домовете на потребителите за визуално отчитане на всички измервателни устройства.

От ръководството на ВиК са взели мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, съгласно указанията на националния оперативен щаб и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Предвид ситуацията от водното дружество препоръчват на потребителите да използват предоставените възможности за дистанционно за дистанционно плащане на сметки.