Васил Найденов ще изнесе концерт в Русе за празника на града - 6 май. Това съобщиха от общинската управа.

Началото на програмата по повод на празника ще бъде поставено още на 4 май, когато по пешеходната улица "Александровска" ще бъдат експонирани арт инсталации под мотото "Европа обича България от Русе". Те са изработени от деца и родители от седем детски градини. В Доходното здание вечерта ще има концерт на музикантите от Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа. Събитието се организира съвместно с Посолството на САЩ у нас.

Ден по-късно - на 5 май, ще се състои тържествена церемония-концерт за връчване на званието "Почетен гражданин на Русе", с участието на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Програмата на 6 май включва празнична света литургия в храма "Св. Георги" и концерт на децата на Русе - с участието на изпълнители и състави при Общинския детски център за култура и изкуство. Пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще се състои тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия. Празникът ще продължи вечерта с концерт на Васил Найденов на площада пред сградата на общината и ще завърши с пищна заря.