Двама маскирани мъже са нахлули снощи в магазин в русенското село Николово. Те са заплашили с пистолет персонала, но не са успели да откраднат парите от оборота.

Инцидентът е станал около 20 ч. Тогава в магазина са работили момче и момиче. Крадците са извадили пистолет, с който са ударили младежа по главата. Момичето е било зад касата, където е успяла да натисне паник-бутона. Така е блокирала достъпа до оборота. Маскираните, обаче, са взели шест стека цигари и около сто лотарийни билета. После са избягали с автомобил.

Полицията е блокирала веднага изходите на селото. До късно през нощта патрули са претърсвали колите в района. Униформените продължават да издирват нападателите, преглеждат се и записите от камерите в района. Служителят от магазина е прегледан в болницата и освободен.

Момичето днес отново е на работа. Хората в Николово са притеснени от случилото се.

"Аз за първи път чувам в Николово да е имало обир, досега никога не съм чувала. От две години идвам тук със зеленчуци и плодове, оставям си нещата, никой нищо досега не е бутвал. Да, значи в какви времена вече живеем", коментира местна жителка пред ТВ Европа.