Телефонни измамници поискали 55 000 лева от възрастна жена от град Борово, област Русе, като я заплашили с убийство. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

На стационарния телефон на самотно живеещата 83-годишна жена се обадил мъж, който се представил за началник на полицията в Борово. Той заявил, че е разкрита група от телефонни измамници, в които бил открит записан нейния телефонен номер.

Мнимият полицай я разпитал с какви пари разполага и има ли банкови сметки. По-късно по телефона се обадил непознат мъжки глас, който я заплашил. Поискал й 55 000 лева, за да не убие нея и нейни близки.

През цялото време по мобилния телефон с жената поддържал връзка "началникът на полицията". Той я успокоил, че полицията я пази, но трябва да отиде да изтегли сумата от 7500 лева от банкомат.

Жената успяла да събере само 1200 лева, тъй като парите в двата банкомата, които използвала, свършили. Тя съобщила това на "началника на полицията", а той й казал да се прибира в дома си.

Прибирайки се към къщата, до нея спрял полицейски патрул. Разказала на униформените служители какво се е случило, като от тях разбрала, че това е опит за телефонна измама. По случая се води разследване.