Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са в интензивно отделение на УМБАЛ "Канев" и се полагат всички грижи за тях, предаде БНТ.

При трагичния инцидент вчера почина 8-годишната дъщеричка. 14-годишната му сестра, бащата -  на 48 г., и майката - на 42 г., бяха закарани в болница в много тежко състояние.  Сигналът е подаден малко след 15,30 часа.

Хората работят в местен хранителен магазин. Вчера те не са се появили на работа. От там са се обадили на съсед да ги потърси. Известно време той е викал пред къщата, но никой не се е обадил. Мъжът разказва, че не е усетил миризма в къщата и затова не се е усъмнил, че има нещо нередно. Малко по-късно техни колеги отново отишли в дома, където намерили и четиримата на леглата, с пяна на устата. Веднага подали сигнал на телефон 112. На място са дошли линейки, пожарна и полиция.

Родителите и по-голямото дете са откарани в болница с опасност за живота. Въпреки направената реанимация на място по-малкото дете е починало.

Много е трудно да се изясни точната причина за тежкия инцидент. Основната версия, по която се работи, е за натравяне с въглероден окис. Семейството се е отоплявало на локално парно с дърва и въглища, с изграден комин. Тепърва експерти ще оглеждат инсталацията, за да видят дали тя е създала проблем с отвеждането на димните газове. Появиха се информации, че в къщата е имало агрегат, който е излязъл от строя заради спиране на тока и това е повредило инсталацията. Всичко това обаче са само версии, които трябва да бъдат проверени от разследващия екип. От пожарната съобщиха, че не е имало пожар или експлозия.

По случая е образувано досъдебно производство.