Пожар горя тази сутрин в блок "Руй Планина" в Русе. Пламъците са тръгнали в апартамент на петия етаж, където се е намирало 17-годишно момиче. То е било само вкъщи, а майка му на работа. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите огънят бе потушен, а детето изведено навън и спасено, предаде Rusemedia.

Снимка: Bulphoto

Инцидентът е станал около 7 часа сутринта. Съседката Иванка Радева, която живее над пламналия апартамент, усетила дима и веднага тръгнала по жилищата да буди хората, за да излязат навън. Звъняла и в горящия апартамент, но там никой не й е отворил. В това време 17-годишната Кристина била на прозорец откъм предната част на блока и викала за помощ. Огънят  горял в стая, която гледа към задната част на сградата.

Снимка: Bulphoto

На място веднага са били изпратени два екипа на пожарната и линейка на "Спешна помощ". Момичето е изведено успешно от огнеборците навън и откарано за контролен преглед в болницата. Преди това спешните медици прегледали и възрастната Иванка, която вдигнала кръвно от стреса.

Вижте още снимки >>

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Блокът е саниран наскоро и според хората при изпълнението са взети мерки за ограничаване на щетите при пожар.