Трима арестувани, 190 глобени шофьори и 29 установени престъпления - това е резултатът от приключилата полицейска спецоперация, чието начало бе поставено вчера сутринта в Русенско, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Спецоперацията бе насочена към противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, както и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали.

Униформените служители са проверили 993-ма души и 682 моторни превозни средства, като са съставени 55 акта и 135 фиша по Закона за движение по пътищата.

Извършени са проверки на 31 търговски обекта, 23 пункта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, 13 заложни къщи, 14 автокъщи, 17 питейни и увеселителни заведения.

Представителите на горските стопанства са издали 27 акта и констативни протокола за незаконна сеч на дървесина.

Тримата арестувани са съответно за кражба, за влизане в чужд имот и за притежание на наркотици и отглеждане на марихуана.

При друг случай полицаите открили 21 растения от вида на марихуаната в землището на село Табачка. Стръковете канабис били засадени в пластмасови бидони, вкопани в земята и пълни с тор. На място е извършен оглед, като разследването по случая продължава.