Гъст черен дим над бул. "България" стресна русенци рано тази сутрин. Склад за хидроизолации изгоря до основи във вилната местност "Юг" до Касева чешма.  Огънят е потушен, един човек е ранен.

Пожарът е избухнал в 5:30 часа. В склада са се съхранявали материали и инструменти на фирма за покривни изолации, разказа собственикът Петър Петров, цитиран от Русе Медиа.

"Нямаме идея как е станало - дали е от ток, дали някой е минал и хвърлил нещо, но всичко е унищожено. Имаме видеонаблюдение отвън и вътре, но всички камери са се стопили и не можем да видим какво е станало", каза още той. Петър Петров обясни, че фирмата няма задължения и проблеми, така че не смята, че се касае за умишлен палеж.

Огънят се е прехвърлил от склада към съседния имот, като е обхванал паркирания в двора автомобил. 38-годишният му собственик се е опитал да го премести, но е пострадал от пламъците. Гърбът му е обгорял, поради което мъжът е откаран в болница. Колата е напълно унищожена, но пожарникарите са спрели разпространението на огъня към къщите в съседство.

От склада са извадени празни газови бутилки, но тъй като те не се ползват от 5-6 години, не са представлявали опасност.

Фирмата няма застраховка на имота и ще трябва да започне от нулата, сподели още собственикът.

Причините за пожара се изясняват.