Силен североизточен вятър със скорост до 65 км/ч в Русе изкоренени са няколко дървета в града, а пристанищните власти временно спряха работата на товарните кранове. Има и щормово предупреждение към капитаните на кораби в българския участък.

Едното от изкоренените от бурните пориви дървета падна върху оградата на сградата на РЗИ в града. Друго се строполи в градинката на голям жилищен комплекс. За щастие по това време наоколо не е имало хора, няма и нанесени щети, а екипи на коминалните служби разчистиха бързо стволовете, предаде NOVA.

Корабоплаването по река Дунав е затруднено заради силния вятър. Още снощи - в 18:00 часа е издадено щормово предупреждение към капитаните на кораби в района. Част от плавателните съдове изчакват на котва в средата на реката. Не работят и пристанищните кранове заради силния вятър. Забранено е навлизането на кораби в лиманите. Най-голямото пристанище в българския участък на Дунав продължава разтоварването само с наземна техника. 

Прогнозите са вятърът да отслабне едва късно тази вечер или утре.

Πo пocлeднa инфopмaция във вcичĸи нaceлeни мecтa oт peгиoнa имa eлeĸтpoзaxpaнвaнe, вoдa и ĸoмyниĸaции. Hямa зaтвopeни пътни yчacтъци, вcичĸи peпyблиĸaнcĸи и oбщинcĸи пътищa ca пpoxoдими пpи зимни ycлoвия. Ha тepeн пo peпyблиĸaнcĸaтa пътнa мpeжa пpeз нoщтa ca били 11 cпeциaлизиpaни мaшини.