Тежкотоварните камиони, които напускат Румъния през ГКПП Гюргево-Русе, са оформили седемкилометрова опашка на национален път номер 5 Букурещ-Гюргево и чакат по около 90 минути за граничен контрол, съобщава агенция Аджерпрес.

Опашката от ТИР-ове започнала да се образува още през нощта и нервни шофьори натискали продължително клаксоните, с което нарушили спокойствието на живеещите в близост до националния път, посочва агенцията.

Окръжният инспекторат на румънската гранична полиция в Гюргево съобщи, че през последните 24 часа на влизане от България са проверени 1246 камиона, 402 леки коли и 2883 пътници.

На излизане от Румъния са регистрирани 1290 камиона, 397 леки коли и 3295 пътници. Трафикът на камиони през граничен пункт Гюргево се осъществява в четири ленти в посока, посочва инспекторатът.

От там уточняват, че времето за изчакване на влизане в Румъния е около 50 минути, а на излизане - около 90 минути. Забавянето се дължи на големия брой превозни средства, преминаващи транзит, посочва Окръжният инспекторат на румънската гранична полиция в Гюргево.

Проверката на леките автомобили също се осъществява в четири ленти в посока, като времето за изчакване е около 10 минути и в двете посоки, информира Аджерпрес.